Presse

læs vores seneste nyheder herunder.

AquaCuts Pressemeddelelser

​AquaCut ApS udvider maskinparken igen

10-08-2015

Randers-virksomheden har investeret i en ny vandskærer til erstatning for en ældre model.

Den nye Isel Easycut, leveret af Qtec, er allerede blevet installeret på fabrikken i Randers.

– Det er en ren-vandsmaskine med fem skærehoveder, og den er købt som erstatning for en gammel maskine, vi havde. I og med at den er 30 år nyere end den gamle, så kan den køre noget hurtigere og har også et større skærebord, så vi har fået cirka 20 procent mere kapacitet, siger Kristian Gehlert, der er medejer af AquaCut ApS.

​Læs hele historien på Jernindustri.dk – Klik her!​

AquaCut ApS takker nej til krisen!

Det går godt i den lille by Spentrup nord for Randers, så godt, at vandskærer virksomheden AquaCut ApS, ser sig nødsaget til at rykke teltpælene op – for at flytte i nye og større lokaler.

Det var mod hårde odds at Kristian Gehlert og Jakob Christiansen i oktober 2007 startede deres nye virksomhed AquaCut ApS. Virksomheden var knap etableret før finanskrisen brød ud, og set i bakspejlet, havde de 2 indehavere nok heller ikke startet virksomheden netop der, hvis de havde vidst – hvad de ved i dag. Men ikke desto mindre er lykkes for drengene, at skabe et stærkt fundament og en virksomhed i vækst.

– Vi tror selv, at en af grundene til vi har skabt en succes er, at vi har fokuseret på det der er vigtigt; at levere kvalitetsprodukter med rettidig omhu. Vi er omhyggelige med at yde den bedst mulige service for vores kunder, og tilfredse kunder kommer jo gerne igen”, udtaler Kristian Gehlert med et smil på læberne.

For 2 år siden investerede AquaCut ApS i et nyt anlæg, så virksomheden rådede over 3 vandstråleskærer maskiner – denne investering skyldes også en større ordretilstrømning. Men en ny maskine kan ikke gøre det mere, denne gang skal der mere plads til.

“-Vi er vokset fra vores lokale. Vi har behov for mere lagerplads, mere luft mellem maskinerne og flere hjælpemidler, forklarer Jakob Christiansen.
Mange af de emner vi skærer i dag, er for store til vi kan håndtere dem, uden for eksempel en kran – sådan en har vi ikke plads til i dag”, fortsætter Jakob.

AquaCut ApS vil derfor i løbet af sommeren pakke deres maskiner og fyldte ordrebog ned, og slutte sig til de eksisterende virksomheder i Randers Erhvervcenter nord i Råsted ved Randers.

“-Det er naturligvis med en smule vemod at vi forlader Spentrup, fortæller Kristian Gehlert og fortsætter; byen har jo taget rigtig godt imod os. Men lokalerne i Råsted giver et godt fundament for at skabe yderligere vækst, og samtidig giver det os mulighed for samarbejde og sparring, med de virksomheder der allerede er etableret i Randers Erhvervscenter Nord”….

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Kristian Gehlert, på tlf.: 21 44 85 58, Jakob Christiansen, på tlf.: 21 48 85 58 eller via E-mail: vand@aquacut.dk

AquaCut ApS vandstråleskæring – skærer sig gennem krisen!

​Det unge vandstråleskærer firma fra Spentrup, har trods trænge tider, stor succes. Derfor har virksomheden netop investeret i et nyt anlæg, blot for at følge den stigende efterspørgsel.Den økonomiske krise hører vi dagligt om i pressen. Men midt i krisen findes også succeshistorier, og sådan en er AquaCut ApS.

AquaCut ApS vandstråleskæring er et relative ungt firma, med blot 2 år på bagen. Men ikke des mindre har virksomheden en sådan succes, at de 2 indehavere nu har investeret i en ny vandstråleskærer, som supplement til deres i forvejen 2 anlæg.

Vores største værdi er at levere kvalitetsprodukter – med rettidig omhu. Derfor har det været nødvendigt for os at foretage denne investering, hvis vi skal leve op til vores værdigrundlag forklare Kristian Gehlert. Vores succes skyldes klart vores hurtige leveringstid og vores konkurrencedygtige priser, og vi ønsker ikke at svigte vores kunder grundet større ordretilgang – derfor har vi valgte at udvide i stedet, fortsætter Kristian Gehlert.”
De unge iværksættere fokuser på det positive:”7-9-13, vi har ikke mærket krisen endnu. Vi var heldige at vi startede op før krisen tog fat, og vi derved fik en chance for at få fodfæste, fortæller Jakob Christiansen.

Indehaverne er enige om, at de ikke vil lade den økonomiske krise styre deres hverdag, og tror på, at krisen kan udvikle nye muligheder og skabe grobund for etablering af flere stærke partnerskaber – for som AquaCuts motto er: Sammen vokser vi!
AquaCut ApS benytter sig af to forskellige typer vandstråleskæring: rent Vandsskæring og abrasiv skæring, hvor der i den sidst nævnte form tilsættes sand i processen. Det nyindkøbte anlæg er en abrasiv vandstråleskærer, som klart vil forbedre virksomhedens kapacitet.

”Vores abrasive vandstråleskærer, har været hårdt presset den seneste tid, forklare Kristian Gehlert og fortsætter, jeg tror virkelig der er kommet fokus på hvad man kan bruge vandstrålen til, fx ser vi flere og flere fliser og belægningssten, samt granit, ja senest har vi faktisk produceret smykker – og strålen, ja den ser ingen begrænsninger.”

Flere oplysninger:

Kristian Gehlert, tlf.: 21 44 85 58
eller Jakob Christiansen, tlf. 21 48 85 58 AquaCut ApS
Bane Allé 4
8981 Spentrup
Tlf.: 86 47 85 58
Fax: 86 47 85 59
E-mail: vand@aquacut.dk
Website: www.aquacut.dk

Skarpe stråler skærer i alt 28/10-2007

Som de eneste i Kronjylland tilbyder det nystartede Spentrup firma AquaCut at lave præcise udskæringer i alle materialer ved hjælp af vandstråler.
Vandsnit: Tykke granitplader, stål, træ, plast og kulfibre er eksempler på materialer, som AquaCut ApS kan lave fine, præcise snit i blot ved brug af en ganske tynd vandstråle.

AquaCut ApS ejes af Kristian Gehlert og Jakob Christiansen, som har specialiseret sig i denne form for skærearbejde.
Umiddelbart kan det lyde utroligt, at en vandstråle med en tykkelse på blot en tiendedel millimeter er i stand til at skære sig igennem svære stålplader og tykke granitplader.

” – Men det kan altså lade sig gøre ved at sætte strålen under stort tryk, 3800 bar helt nøjagtigt,” fortæller Kristian Gehlert.
AquaCut ApS har mindre end en måned på bagen, idet åbningsdagen var 1. oktober.
“- Jeg har tidligere arbejdet en del år på en værktøjsfabrik, hvor vi fik lavet en del vandstråleskæring hos et firma på Grenå – kanten”, forklarer Kristian Gehlert.
Det vakte hans interesse for teknikken, og sammen med Jakob Christiansen gik han i gang med at undersøge mulighederne for selv at forsøge sig på det marked.

I Horsens fandt de firmaet Jetcut, hvis ejer var villig til at sælge, og kort efter købte de hans virksomhed og flyttede hele produktionen til Spentrup.
Foreløbig råder AquaCut ApS således over to vandstråleskære- maskiner.
“- Ved vandstråleskæring bliver materialet ikke påvirket af opvarmning, snittene bliver meget fine og præcise, og der er ingen geometriske begrænsninger. Derfor er vandstråleskæring et glimrende alternativ til laserskæring, plastmaskæring eller standsning. Teknikken er også god til prototyper,” forklarer Kristian Gehlert og tilføjer:

“- Det eneste, vi ikke kan skære i, er hærdet glas.”
De to iværksættere kender hinanden godt og har også erfaring i at arbejde sammen. De er således begge to uddannet hos Grundfos i Bjerringbro, Kristian Gehlert som industritekniker og Jakob Christiansen som maskinarbejder.

Lille vandstråle med stor kraft

Som den eneste virksomhed i Kronjylland tilbyder nystartede AquaCut i Spentrup nu at lave vandstråleskæring -en effektiv teknik, der kan bruges til at lave fine og præcise udskæringer i mange forskellige materialer.

Alle, der har set et stort vandfald, ved, at der kan være voldsomme kræfter i vand. Men en vandstråle på tiendedel millimeters tykkelse lyder umiddelbart ikke specielt kraftfuld. Sætter man imidlertid et tryk på 3.800 bar på den tynde vandstråle, så har man et effektivt værktøj, som kan skære i stort set alle materialer.

Teknikken kaldes vandstråleskæring og den nystartede virksomhed AquaCut i Spentrup er specialister i at skære med vand. Til det formål har virksomheden foreløbig to vandstråleskærere og tilbyder sig som underleverandør, når det gælder udskæring af emner i stort set alle materialer: Træ, stål, glasfiber, granit, glas og kulfiber blot for at nævne nogle få. Faktisk er hærdet glas det eneste, AquaCut ikke kan skære i med de tynde vandstråler.

“- Ved vandstråleskæring bliver materialet ikke påvirket af opvarmning, snittene bliver meget fine og præcise, og der er ingen geometriske begrænsninger. Derfor er vandstråleskæring et glimrende alternativ til laserskæring, plasmaskæring eller stansning. Teknikken er også god til prototyper”, forklarer Kristian Gehlert, den ene af de to indehavere af AquaCut ApS.

Sammen med Jakob Christiansen har han overtaget den eksisterende virksomhed Jetcut i Horsens, og flyttet produktionsapparatet til lokalerne i Spentrup. Med sig har de to iværksættere en solid faglig ballast, og de kender hinanden godt, for de to har tidligere arbejdet sammen i fem år.

Kristian Gehlert er uddannet industritekniker på Grundfos og har siden arbejdet på en virksomhed, der laver specialmaskiner til industrien.

Jakob Christiansen er uddannet maskinarbejder, ligeledes på Grundfos, hvor han har arbejdet i 14 år.

De to glæder sig til at betjene kunderne.
” – Vi kan først og fremmest tilbyde vores kunder kvalitetsarbejde, fleksibilitet og meget korte leveringstider. Vi kommer begge fra virksomheder, som benytter sig af vandstråleskæring, så vi er gode til at sætte os ind i kundernes behov. På sigt er vores ambition at blive en af landets bedste underleverandører inden for Vandskæring”, fortæller Jakob Christiansen.”

(+45) 86 47 85 58
vand@aquacut.dk